Обзавеждане от Италия

Нищо не е по-очевидно от атрактивния дизайн и стил на италианските мебели и декорации за дома. В днешно време, италианските дизайнери удължават представите си не само за стил за дрехи и аксесоари, но и за всички други стилове като обзавеждане и архитектура. Италианските мебели съдържат всички характерни черти на невероятния италиански дизайн и стил.

Altamoda

Италия държи силно на своите древни традиции за производството на мебели. Без да се връщаме назад във времето, само ще споменем многобройните големи производители, започнали дейността си в ранните 1900 години.

В днешно време, главните центрове за продукция са Brianza (зона в провинцията на Милано), Veneto и Marche. Дългогодишният опит в бранша дава резултат като развива уменията на работниците и технологиите без да влияе рязко на цените.

Италианските мебели са произведени от широк набор от материали. Дървото, например, традиционен материал за продукция в миналото, е съчетан с нови материали започвайки от метали като стомана и алуминии и стигайки до стъкло, кристал и пластмаса. Новите материали се използват от италианските дизайнери за да предадат свободна нотка на креативността си, създавайки една нова генерация от стил мебели. Въпреки това, италианските мебели, произведени от дърво, продължават да цъфтят сред драматичните и невероятно проектирани съвременни мебели.

През последните няколко години, иновацията в мебелните производители в Италия се прицелва главно в развитието на мебели с изчистени линии и използването на нови материали, които са едновременно здрави и лесни за поддръжка

Италианските дивани

Много е важно да отбележим, че италианските стилове мебели се променят спрямо промяната на начина ни на живот. Тенденцията за начин на живот, не само в Италия, е следването на простотата и фукнционалността. Покачването на ежедневните разходи намалява възможността за наемане на домашни помошници, което кара жените по онова време да излязат от ролята на домакини, да започнат работа и това дава резултат в промяната на стиловете в италианските мебели.

Но все пак – как точно е обзаведен един истински италиански дом? Типичният италиански дом в днешно време, обикновено има огромни отворени пространства, главно в хола и кухнята. Обратно на тенденциите от миналото, когато тези пространства са били разделяни на отделни стаи, в днешният стил на живот изпитваме нуждата за по-малко ангажименти. Италианските дизайнери на мебели приветствено приемат тази нужда. Италианските холни мебели, като цяло дивани, са произведени в определени форми, в които мебелите могад да бъдат лесно подвижни. Италианските стенни мебели, като шкафове и рафтове, са проектирани да позволят максимално пространство за книги, декорации и лесна достъпност до тях. Съвременните италиански мебели за кухнята се фокусират главно върху лесно почистващите се материали като стомана и алуминии или пластмаса и кристал.

Красиви италиански столове

Типично за модерната италианска мебел е съчетаването на съвременни италиански мебели с традиционни антични мебели. Например, дългите и ниски модерни дивани или стоманените маси за хранене, антични шкафчета или маси напомнят за традициите на италианските домове.

Античните италиански мебели са били винаги изключително търсени на пазара, точно за това е доста трудно да намерим мебели на подходящи цени. Вкусът на миналото може да бъде създаден и с така наречената „arte povero” (бедно изкуство) мебел, която се намира в домовете на по-бедните семейства, датиращи през късните 1800 и ранните 1900 години. Докато италианските мебели могат да паснат на селски стил декорация, като цяло те трудно се адаптират към ежедневния урбанизиран декор.

Въпреки това, усещането за миналото може да бъде създадено от съвременни италиански производители, използвайки традиционни дизайни и декорации. Такива мебели съдържат в себе си атрактивността на традиционния майстор и предимствата на модерните материали и технологии. В последствие, много от тези исторически италиански мебели са завършени от експертни производители на мебели и артисти. Например, боядисаните италиански мебели съдържат някои много атрактивни акценти, които биха паснали на традиционните и модерни декорации. Такива мебели показват ползата от дизайнерски технологии, използвани при проектирането на мебели, аранжирането на замъци и частни домове на бизнесмени и важни личности в миналото.

Written by

Best Furniture - Магазини за италиански мебели, осветление и интериор от Италия

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message