Чували ли сте някога за имената Ettore Sottsass и Gio Ponti?

Чували ли сте някога за имената Ettore Sottsass и Gio Ponti? Двамата дизайнери се смятат за едни от най-добрите в целия свят. Това са само две от имената на дългият лист с италиански дизайнери, които са докарали дизайна на мебели до невероятни висоти. Съвременните италиански мебели се доближават много до стила на Scottsass и Ponti. Точно за това в съвременните модерни италиански мебели няма как да игнорираме италианския контекст.

Ettore Sottsass Gio Ponti

Италианският интериорен дизайн започва развитието си през ранния 19 век. Дизайнерите по онова време намират баланса между креативността и елегантността. Честно казано, италианският интериорен дизайн през този период е главно базиран върху съществуването на френския “Art deco” стил. Ponti е човека, който трансформира италианския дизайн на мебелите.

Проект - Gio Ponti

През 1926 година, Razionalismo стилът добива популярност покрай Gruppo7, фирма водена от Gino Pollini, Giuseppe Terragni и Luigi Figini. Падането на фашизма и навлизането на социализъм докараха италианския дизайн на преден план. По-късно, в най-известните италиански модни къщи започва проектирането на мебели с тази марка. Някои от имената, които са включени са Armani, Gucci, Moschino, Prada и Versace. Други запомнящи се имена в италианският дизайн са Atrium и Zanussi.

Проект - Gio Ponti

Цялата традиция за създаването на невероятни италиански мебели продължава и до ден днешен. На световния пазар можем да намерим едни от най-класните съвременно-модерни мебели, проектирани от италиански дизайнери. Във всеки случай, когато става въпрос за добавяне на дизайнерски елементи, италианците винаги са новатори с интересни и провокативни идеи. Това е причината за това, че италианските съвременни мебели никога не излизат от мода.

Съвременната италианска мебел не е просто цена, която трябва да платиш за да имаш. Може да се наложи да платим малко повече за италиански модерни мебели, но със сигурност цената си струва! Италианските мебели във вашата къща показват повишена естетика и изострени сетива. Тези линии, които те създават, тези извивки, които се използват и тези елегантни мебели, които излизат на пазара са едно истинско изкуство.

В днешно време, повечето от нас се налага да живеят в лимитирано пространство. Много е важно да изберем правилно мебелите, които биха вписали в нашият дом. Важно е, също така, да изберем съвременно-модерна мебел, защото те са по-ергономични. Това означава, че те не само внасят елегантност и стил в дома ни, но също така спестява място – нещо което е важно за всеки, който живее в ограничени пространства. И както сме чували много пъти и от много места – малко са тези, които могат да победят италианските мебели в качество и стил. На кратко, италианските съвременни мебели предлагат най-доброто на световния пазар.

Не правете компромиси, когато става въпрос за избор на модерно-съвременни мебели. Изберете правилния италиански стил и всичко, от което се нуждаете за да се чувствате добре във вашия дом.

Written by

Best Furniture - Магазини за италиански мебели, осветление и интериор от Италия

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message